REDI

”Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät erikokoiset teokset ja taiteenlajit. Mukana on korkealuokkaista maalaustaidetta, kuvanveistoa, maisema-arkkitehtuuriin integroitua taidetta, valotaidetta, graffitia, mobiletaidetta ja keramiikkaa julkiseen kaupunkitilaan.”

Kaisa Berry

Asiakas
SRV

Vuosi
2016–2020

Teoksen osat
Taiteen strategia
Taiteen yleissuunnitelma

Kansainvälisen taidekilpailun järjestäminen

Taideteosten koordinointia
Lehdistöaineiston tuottamista kokonaisuudesta

Kumppanit
Helin & Co
Sitowise
TaT Tuula Isohanni

Luonnosvalokuvat
Aleksi Poutanen ja taiteilijat

Lähtötilanne

Kaisa Berry koordinoi yhdessä Redin suunnittelusta vastaavan Helin & Co:n kanssa alueen laajaa julkisen taiteen hanketta.

Ratkaisu

Koordinointiprosessi on sisältänyt taiteen strategiatyön, taiteen yleissuunnitelman, taiteilijoiden kuratointia, kansainvälisen taidekilpailun järjestämisen sekä taideteosten koordinoimista.

Lopputulos

Redissä taide on osin kuvataiteellista ja osin muotoilullista. Sen mittakaava vaihtelee yhden käsintehdyn keraamisen laatan skaalasta aina kokonaisen tornitalon jalustan valokokemukseen. Kaikki teokset ovat alueelle luotuja tunnustettujen suomalaisten taiteilijoiden ja muotoilijoiden teoksia.

Kartta Redin kauppakeskuksen taidetoksista
HV Bergin teos Nereidi on seitsemän metriä korkea veistos. Se ottaa vastaan kaupunkikeskukseen etelästä tulevat kävijät. Nereidi on näyttää ihmishahmolta, josta on kuvattu olkapäät ja pää.
EGSin teossarja Past and Future Islands maalataan maan alle louhitun Kallioparkin seiniin sekä parkkiin johtavan ajorampin seinään. Teos on betonille maalattuja värikkäitä kuvioita.
Inni Pärnäsen teos Kesä asuintorni Loiston ala-aulassa tehdään vanerista laserleikkaamalla ja prässäämällä. Teos koostuu kukannäköisistä leikatuista osista.
Silja Rantasen teos Kenen Helsinki on 182 metriä pitkä alumiinikomposiittilevylle tulostettu maaalaus. Kuvassa maalauksen osa, jossa keltaista ja sinistä väriä karttamaisessa muodossa.
Heidi Riitahuhdan keraaminen taidekokonaisuus Merimaisema asettuu asuintornin aulaan. Teokset ovat seinille sommiteltuja mosaiikkimaisia kuvioita.
Jenni Ropen 20 metriä korkeat mobile-veistokset Mobile W ja Mobile E toimivat korkean tilan akustoivina elementteinä. Teos sisältää ilmassa roikkuvia erivärisiä muotoja.
Lighting Design Collectiven Väre-valoteos koostuu jännitetyistä kevlar-köysistä, valaisimista sekä köysien väliin sijoitettavista penkeistä. Kuvassa näkyy köysiin heijastuva sininen valonheijastus.
Redin puisto- ja pihakansien Valopergolat ovat alueen suurin yksittäinen taideaihe. Kuvassa ylhäältä päin kuvattu pihakannen suunnitelma, jossa valotaide näkyy.
Valaskala-teos on 28 metriä pitkä ja 8 metriä korkea betoninen maisemaveistos. Kuvassa suunnittelu- ja rakennustiimi seisoo valtavan betonisen veistoksen edessä.
← Palaa takaisin arkistoon

Lähetä viesti

[contact-form-7 id="6"]