Kaisa Berry Pegasoksen aukio

Pegasoksenaukio

”Kultavene-korttelissa taide ja maisema-arkkitehtuuri vahvistavat ja tekevät näkyväksi paikan erityislaatuista henkeä. Kalliolohkareikko muovautuu aukioksi ja kalliokasvillisuuden herkät nyanssit aukion ja asuinrakennuksen taiteen kohokohdiksi.”

Kaisa Berry

Asiakas
Skanska

Vuosi
2019 –

Teoksen osat
Valotaiteen konsepti
Valotaiteen yleissuunnitelma
Aukiosuunnitelma
Sisäänkäyntien taideaiheet
Muurin taideaihe

Kumppanit
Berry Creative
Anttinen Oiva Arkkitehdit
Sun Effects

Lähtötilanne

Merelliseen Kruunuvuorenrantaan suunniteltiin valotaiteen kokonaisuus. Lähtökohtana oli suunnittelemamme valotaiteen konsepti ja yleissuunnitelma ”Valo kutsuu ja kuljettaa”.

Ratkaisu

Pegasoksenaukio on kahden korttelin väliin asettuva, kuljettavan valon aukio, jossa maisema-arkkitehtuuri ja valotaide nivoutuvat yhteen. Aukion muotoilu perustuu ajatukseen kallion yli pyyhkäisseestä aallosta. Pinnat löytävä ja kadottava valo muuttaa kokemusta päivän- ja vuodenkierron mukaan.

Aukion muurin reliefi sekä Kultavene-korttelin kullanhohtoiset sisäänkäynnit ovat kokonaisuuden valotaiteellisia kohokohtia, jotka elävät päivänvalossa ja syttyvät hehkumaan hämärällä. 

Lopputulos

Pegasoksenaukio on veistetty maisema, jossa luonnonvalolla on tärkeä rooli. Korttelikokonaisuuden valotaide on niin aukion maisema-arkkitehtuuriin hienovaraisesti integroitua kuin myös teosmaisia kohokohtia. Valo on kortteleissa johdattava ja houkutteleva elementti

Pegasoksenaukio ylhäältäpäin
Pegasoksenaukio kahden korttelin välissä
Pegasoksenaukion muurin reliefi
← Palaa takaisin arkistoon

Lähetä viesti

[contact-form-7 id="6"]