Hyvinkään sairaalan lastenostasto

”Karpalo- ja mustikkakäytävät ovat todella hyvät kaikkien kannalta! Niillä on helppo ohjata perheet oikeaan paikkaan, mutta ne ovat olleet todella iso apu myös henkilökunnalle, sillä niiden avulla he ovat hahmottaneet, mikä toiminto on milläkin käytävällä tai missä se työhuone sijaitseekaan.”

Anne Kuri, osastonhoitaja, Hyvinkään sairaala

Asiakas
Hyvinkään taidemuseo 
KOY Hyvinkään sairaalanmäki

Vuosi
2017–2018

Teoksen osat
Sairaalan lastenosaston värisuunnitelma Lattioiden opastavat kuva-aiheet

Kumppanit
Berry Creative
Anne Vasko (kuvittaja)
Olli Larjo (kuvanveistäjä)

Valokuvat
Kuvatoimisto Kuvio

Lähtötilanne

Hyvinkään sairaalan lastenosasto halusi tehdä sairaalasta lapsille miellyttävämmän ja vähemmän sairaalamaisen. Kaisa Berry suunnitteli yhteistyössä Berry Creativen sekä taiteilijoiden Anne Vaskon ja Olli Larjon kanssa Hyvinkään uuden H-sairaalan lastenosaston taidekokemuksen.

Ratkaisu

Tavoitteena oli luoda pienellä budjetilla optimistinen tilakokemus. Sairaalan ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvan lastenosaston taiteen teemana on metsänpohja. Osaston lattian opastavat kuvioinnit suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä tulevien käyttäjien kanssa. 

Väripalettia inspiroivat Hyvinkäätä ympäröivät metsät. Muodot ja värit suunniteltiin niin, että ne ovat merkityksellisiä kaikenikäisille lapsille, niin vauvoille kuin teini-ikäisillekin.

”Ajattelen usein töissä ollessani, että olen tullut metsään luonnon keskelle. Itselleni metsä on suuri voimavara, ja jos voin töissäkin aistia luonnon tuoman rauhan, niin sehän on hyvä asia.”
– Aino Sivula, sairaanhoitaja

Lopputulos

Graafiset lattiakuvioinnit luovat polkuja, jotka johdattavat vierailijat Hyvinkään erilaisten metsien ja soiden läpi. Kuva-aiheet rohkaisevat leikkimään, etsimään mustikoita ja karpaloita sekä seuraamaan sileitä kiviä.

”Käytävän nimet ovat hyviä, sopivat lapsille. Kiva kun käytävillä on kilttejä kuvia ja varsinkin lattiassa. Ja säkkituolit on ihanat!”
– Tyttö, 8 vuotta

Sairaalan käytäville on maalattu eläinhahmoja ja metsää
Kuvanveistäjä Olli Larjon puumaiset teokset sairaalan käytävällä
Lasten leluja kuvioidulla lattialla

Mustikkateemainen käytävä

Suuri mustikkakuvio lattiassa rohkaisee leikkimään

← Palaa takaisin arkistoon

Lähetä viesti

[contact-form-7 id="6"]